Fas trä

Unika skapelser och spännande tankevärldar i slöjdutställningen Fas Trä.

Vad är slöjd? Ett entydigt svar är lika omöjligt som oönskat, men frågan är ständigt intressant: Ett skolämne? En subkultur? Ett kulturarv? Eller bara kultur i största allmänhet? Fas Trä är en samlingsutställning där åtta slöjdare bjuder in till en lika tankeväckande som omvälvande upplevelse.

Utställningen öppnar på Slöjd & Byggnadsvård på Nääs lördag 29 april.

CITAT

"Fas Trä är en utställning om kärleken till slöjdens arbetsprocesser, men också en påminnelse om att slöjd är en ständigt pågående forskning och ett oändligt variationsrikt samtal. Ett samtal mellan människa och material, mellan människa och människa, mellan människa och omvärld." Jonatan Malm, projektledare för Fas Trä


Form och illustration: Biba

Pressvisning: Onsdag 26 april, kl. 15. Jonatan Malm, hemslöjdskonsulent i Västarvet och projektledare för Fas Trä visar utställningen och berättar om metoder, tankar och slöjdens villkor.

Vernissage: Lördag 29 april. Utställningen öppnar på Slöjd & Byggnadsvård lördag 29 april, vernissage kl. 13.00.

Produktion: Fas Trä är producerad av Västarvets hemslöjdskonsulenter. För frågor och mer information: Jonatan Malm, hemslöjdskonsulent i Västarvet. Mobil: 076 119 46 95 E-post: jonatan.p.malm@vgregion.se

Fas Trä är utställningen som genom åtta slöjdande personer fungerar som ett kikhål rakt in i tankevärldar och unik spetskompetens. Personerna arbetar med olika metoder och olika ingångar; vad de har gemensamt är att de använder trä och att de bor i Västra Götaland.

Fas Trä är en utställning kring föremål som formats med spräckjärn, tjäcklor, knivar, putshyvlar eller laser. Men det är också en utställning om personerna bakom och om deras drivkrafter; drömmen om den högsta kvalitén utifrån de enklaste metoderna, drömmen om nya upptäckter, drömmar om en annorlunda värld. Mötet mellan människa och material.

Fas Trä är en utställning om kärleken till slöjdens arbetsprocesser, men också en påminnelse om att slöjd är en ständigt pågående forskning och ett oändligt variationsrikt samtal. Ett samtal mellan människa och material, mellan människa och människa, mellan människa och omvärld.

Medverkande i utställningen: Olivia de Jong, Joakim Lilja, Anders Lindberg, Fritiof Runhall, Björn Svantesson, Ulrika Roslund Svensson, Sara Thorn och Frej Wichmann.

Välkommen på vernissage lördag 29 april kl. 13.