Sök i biblioteket på Slöjd & Byggnadsvård

Vi har ett av landets största specialbibliotek för byggnadsvård och slöjd. Här finns över 50 hyllmeter litteratur och filmer om äldre byggnadsteknik, arkitekturhistoria, trädgårdshistoria, ekobygg, material, slöjd och hantverk. Vi har också många äldre huskataloger och byggvarukataloger.

Biblioteket med över 3000 unika titlar.

Bibliotekskatalogen

I bibliotekskatalogen kan du söka bland tusentals bok- och filmtitlar som finns i Källnääs på Slöjd & Byggnadsvård. Du kan söka på titel, författare eller nyckelord för att hitta det du är intresserad av.

Biblioteket har samma öppettider som övrig verksamhet. Du är alltid välkommen att sitta ner och läsa och botanisera i hyllorna. Hör du av dig i förväg kan vår bibliotekarie Lena Svensson förbereda ditt besök genom att plocka fram böcker i det ämne du är intresserad av.

Utlåning

Tyvärr har vi inte möjlighet att låna ut böcker direkt till dig. För att låna ber vi dig därför att gå till ditt kommunbibliotek och begära ett fjärrlån från oss.

Läs böcker direkt

Här kan du läsa i några särskilt intressanta och värdefulla böcker som finns inscannade. 

För ytterligare information om biblioteket eller böckerna kontakta vår bibliotekarie Lena Svensson, lena.c.svensson@vgregion.se