Att gå kurs på Nääs

Att gå kurs på Nääs är en inspirerande upplevelse. Miljön, kursledarna, hantverket och de andra deltagarna. De flesta går härifrån mycket nöjda. Ge oss gärna din upplevelse av en kurs i facebookfältet nedan.

Slöjdseminariet i vinterskrud.

Kurskalendariet som pdf hittar du här.

 

Vet du om att du kan söka ett hantverksstipendium för att gå kurs på Nääs!

Kontakta August Abrahamsons Stiftelse, www.naas.se  och ansök om stipendie från Rurik Holms stipendiefond.

Kursutbud

Här finns årets kurskalendarium

Kurslokaler

De flesta kurserna hålls i de anrika slöjdlokalerna i Slöjdseminariet eller Källnääs. Här finns slöjdsalar med atmosfär från 1800-talet. Vissa kurser sker utomhus i anslutning till kurslokalerna. Andra kurser är knutna till intressanta objekt eller pågående restaureringar på aktuella platser i Västsverige. Mer information om aktuella kursorter får du i kursprogrammet samt om du kontaktar oss.

Tider

De flesta kurser går på helger. Den normala kurstiden för helgkurser är kl 10-17. Vissa kurser börjar dock redan efter lunch på fredag. I kursbeskrivningen för varje kurs anges vilka tider och dagar som avses.

Äta och bo

Kaffe och lunch ingår i våra kurser. Går kursen på Nääs äter vi lunch på Nääs Slottskafé och Restaurang, går kursen på annan ort ordnar vi lunch där.
Boende kan du boka på Nääs Slott, på Nääs Fabriker Hotell och Restaurang eller på Öijareds resort. I Lerum kan du bo på Comwell Aspenäs

Anmälan

Enklast är det om du anmäler dig direkt till Studieförbundet Vuxenskolan i Lerum. Då får du reda på hur många som är anmälda och annan aktuell information om kurserna. Du kan anmäla dig direkt på webben via www.sv.se/lerum eller på tel 0302-158 58 eller e-post till lerum@sv.se

När du anmält dig

En bekräftelse på din kursanmälan sänds ut efter att du anmält dig. Ca 3 veckor före kursstart får du en kallelse och mer information. Ibland har vi inte tillräckligt många anmälda när kursen närmar sig. Då kontaktar vi dig. Många anmälda vill ändå stå kvar på listan och invänta ytterligare anmälningar. Om kursen inte genomförs på grund av för få anmälningar får du gärna stå kvar på listan så att vi kan skicka information inför nästa kurstillfälle.