Fönsterrenovering med trälagning

Har du gamla fönster som kräver mer renovering än enbart nytt kitt och ommålning? Då är denna kurs för dig. De flesta gamla fönster går att rädda. Det tar sin tid, men är mödan värt. Du får vackra fönster av en kvalitet som inte är möjlig att köpa idag.

Ibland behöver man byta ut dåliga delar med nytt.

Hitta

Otto Salomons väg 16, Floda

Datum: 24-26 mars i Slöjdseminariet på Nääs alternativt 13-15 oktober i Mannes verkstad i Stenkullen (koordinater till Stenkullen: 57.775158, 12.32621)

Tid: fre 13-17, lör & sön 10-17
Kursledare: Manne Swedberg, finsnickare
Avgift: 1 800 Kr  

Anmälan och frågor:

Anmäl dig till 24-26 mars

Anmäl dig till 13-15 oktober

Studieförbundet Vuxenskolan i Lerum
www.sv.se/lerum
Tel: 0302-158 58
E-post: lerum@sv.se

Mer information om kursinnehåll:
Slöjd & Byggnadsvård
Tel: 010-441 43 60
E-post: slojdochbyggnadsvard@vgregion.se

24 mars kl. 13:00 Nääs13 oktober kl. 13:00 Stenkullen, Lerum

Under denna kurs går vi in på det vi bara berört i fönsterrenoveringskursen, nämligen trälagningar. Om det behövs tar vi isär fönsterbågen och byter de delar av bågen som är dåliga och sätter sedan ihop den igen. Det innefattar moment med fräsning, sågning, limning av längdskarvar samt justering av bågar, gångjärn och karmar. Självklart finns det kittlampa och övriga verktyg att låna för kittborttagning m.m. Du har med dig ett eget fönster att göra reparationerna på.

Kursen är praktisk men teori vävs in under dagarna. Efter kursen har du tillräckliga kunskaper för att själv kunna göra avancerad renovering av en fönsterbåge.

Kursledare är möbelsnickaren, bonnasnickaren och byggnadsvårdaren Manne Swedberg som själv började sin bana med att gå snickeriutbildning på Nääs. Manne är mycket rutinerad och arbetar både som kursledare och rådgivare inom byggnadsvård för Slöjd & Byggnadsvård. Han utför även mindre finsnickeriuppdrag genom sitt företag.

Äta

Enklare lunch och kaffe/te ingår i kursavgiften. Anmäl önskemål om specialkost i förväg. 

Tag med

En fönsterbåge som behöver renoveras. Verktyg om du har. Arbetskläder och oömma skor. Det kan också vara bra att ta med sig ett anteckningsblock och en kamera så du kan dokumentera de olika momenten.

Enkla hörselskydd och skyddsglasögon finns att låna. 

Anmäl dig till 24-26 mars

Anmäl dig till 13-15 oktober