Ekohus - teorikurs om att bygga hållbart

Denna kurs ingår i REKO.

En teorikurs där vi diskuterar hur man kan genomföra ett byggprojekt med eko-perspektiv, sunda materialval och hållbara lösningar.

Daniel och Karolina bygger ett halmbalshus i Alingsås, de har tagit hjälp av arkitekt John Helmfridsson med projekteringen. Fotograf: Daniel Bävernäs

Hitta

Otto Salomons väg 16, Floda

Datum: 21 maj
Tid:
 10-13
Kursledare: John Helmfridsson, arkitekt med inriktning på ekobygg
Avgift: 450 Kr
Plats: Slöjdseminariet

Anmälan och frågor:

Anmäl dig till kursen här!

Studieförbundet Vuxenskolan i Lerum
www.sv.se/lerum
Tel: 0302-158 58
E-post: lerum@sv.se

Anmäl dig här!

Mer information om kursinnehåll:
Slöjd & Byggnadsvård
Tel: 010-441 43 60
E-post: slojdochbyggnadsvard@vgregion.se

21 maj kl. 10:00 Nääs

Vad karaktäriserar ett ekologiskt och miljövänligt hus? 

Konstruktioner, byggtekniker, materialval, energiaspekter och bygglovansökan, det finns många parametrar och aspekter att ta hänsyn till när man vill bygga ett hus. Hur mycket gör man själv och vad upphandlas av entreprenörer och konsulter? 

Vilka val är viktiga för er, och vad påverkar de? Arkitekt John Helmfridsson hjälper dig på traven genom att gå igenom processen och berätta om projekt han varit engagerad i under de senaste åren. Han arbetar som miljöspecialist på Liljewall Arkitekter men tar också mindre uppdrag som arkitekt och projektledare, nu senast vid byggnation av några halmbalshus i Västsverige. John har stort miljöintresse och har tidigare varit verksam på Passivhuscentrum i Alingsås.

Kursen är en halvdagskurs och en teorikurs. Det blir föreläsningar och samtal, ta gärna med dig frågor och eventuellt även ritningar, foton och andra handlingar som kan vara utgångspunkt för diskussioner. 

Äta

Kaffe och te ingår i kursavgiften. 

Tag med

Förbered gärna egna frågor. Det kan också vara bra att ta med sig ett anteckningsblock och en kamera.

Anmäl dig till kursen här!